Domů / Tipy pro vás / „Já to maso prostě krájet nebudu, dokud nebudu mít ostré nože!“

„Já to maso prostě krájet nebudu, dokud nebudu mít ostré nože!“

V tom případě je nejvyšší čas na nákup nových nožů! Ale jak vybrat takový, u kterého nebudete mít po pár použití stejný problém? vyberte si přesně ten, který vám nebude v kuchyni jen překážet, ale takový, který prostě nepustíte z ruky a vaše vaření bude najednou mnohem snazší.

„Proč si mám kupovat tak drahý nůž, když v obchodě jej koupím minimálně o polovinu levněji?“

A tohle je právě ten kámen úrazu – zde platí odvěké pravidlo – čím dražší, tím kvalitnější. Spočítejte si, jak dlouho vám vydrží ten levnější nůž ze supermarketu? Moc dlouho ne, protože se vám za chvíli ztupí. A jak se vám s ním potom pracuje? Na krájení masa už nemáte nejmenší chuť, protože vám to zabere spoustu času a úsilí. Přestaňte snít a prostě si ty kvalitní kuchařské nože je pořiďte!

Kvalitní německé nože

V Německu jsou odborníci, kteří mají dlouhodobé zkušenosti s vývojem nožů a za dobu dlouholeté praxe je dokázali dovést k naprosté dokonalosti. S nimi nemusíte mít obavy, že by se vám za chvíli zničily či byste měli problém cokoli nakrájet. Jejich čepel je ostrá jako břitva, takže vše nakrájíte bez jakékoli námahy. Ať už se jedná o speciální nože, nože na maso či jen nože na pečivo – vždy se můžete spolehnout na tu nejvyšší kvalitu.

Keramický či nerezový nůž?

Rozdíl mezi těmito noži poznáte již na první pohled – skrývá se v tom, že ty nerezové uvidíte se blyštět již z dálky, keramické jsou naprosto matné. Nicméně, tohle není ten nejdůležitější rozdíl. Faktem je, že keramické nože dokážou zachovat vitamíny při krájení ovoce a zeleniny. Další výhodou je, že keramická čepel je odolná a velmi pevná, navíc je můžete mýt v myčce na nádobí bez obav z toho, že byste je vytáhli poškrábané.