Domů / Tipy pro vás / Letní grilování stokrát jinak aneb připravte si také pražmu

Letní grilování stokrát jinak aneb připravte si také pražmu

Možností, které se pojí s prázdninovým posezením s přáteli, bychom mohli vyjmenovat skutečně bezpočet. Připravit si dobré víno ale zdaleka nemusí být tak těžké, jako nachystat menu, po němž se budou všichni stolovníci opravdu jen olizovat. Pojďme si proto dát k dobru pár tradičních receptů ze středomořských regionů, kde se zkrátka nespěchá a lidé si umí život mnohem lépe vychutnat. Třeba najdeme inspiraci i pro každodenní život, protože v místech, kde vládne olivový olej, to zdravím jen a jen kypí!

Originální polévka, o které jste určitě slyšeli

Kdo by neznal gazpacho? Sice je pravda, že o této rajčatové polévce vědí dobře i ti, kteří se v kuchyni snad nikdy v životě neobjevili, ale populární je nejen v andaluském regionu. S prémiovým extra panenským olivovým olejem bude chutnat ještě lépe a jen tak mimochodem, snad každá španělská rodina má svůj vlastní recept, takže neváhejte zkoušet nové a nové variace, jen tak, pro radost svých pozvaných hostí. Objevovat dosud netušené, toť klasika milovníků gastronomie, nebo snad ne?

Pokud máte rádi mořské ryby a rádi si občas dáte lehké jídlo, museli jste o ní už někdy v minulosti přemýšlet. Jistě, grilovaná pražma patří k lehce stravitelným pokrmům a může přinášet zajímavé odstíny chuti, stačí si vzít na pomoc klasiku v podobě olivového oleje. Nakonec, ten je v oblasti Středozemního moře stejně tak doma, jako právě tato rybka.

Nezapomeňte samozřejmě ani na hovězí burgery

S domácí houskou, ale také domácí hořčicí. Zkrátka z těch nejlepších ingrediencí, mezi které se hrdě řadí i hovězí maso – kdo by neznal hamburger? Příprava dost možná nebude napoprvé z těch nejsnadnějších, ale právě v tom tkví kouzlo moderní americké gastronomie. Pokud se burger dobře povede, hosté vás budou všude chválit. A to jistě za nějakou námahu stojí, protože mít pověst kuchařského šampiona se vždycky hodí!