Bez hrnců, pánví, kastrolů a rendlíku správná kuchařka zkrátka nic pořádného nepřipraví. U těchto nezbytných kuchyňských kousků můžeme vybírat z mnoha materiálů a provedení. Jak se neztratit ve světě téměř neomezených možností a vybrat pro svoji kuchyni i své kuchařské umění to nejlepší?
Není rendlík jako kastrol
Všeobecně hrnce slouží k přípravě polévky, těstovin nebo uvaření brambor. Kastroly jsou pak zase mnohem vhodnější pro dušené pokrmy, protože jsou o něco širší a nižší. K přípravě omáček se nejlépe hodí pro změnu rendlíky, což jsou nádoby s jedním delším úchopem. A to stále není všechno. Tyto kuchyňské potřeby se dále rozdělují nejen podle rozměrů ale především podle materiálu, který má mnoho různorodých vlastností.
Volba materiálu kuchyňského nádobí
Na výrobu nádobí se používá mnoho materiálu. Nejčastěji se setkáme s nerezovou ocelí, hliníkem, mědí, litinou, varnou keramikou a sklem. Každý takový materiál má přitom jisté výhody ale i nevýhody. Nic však není černobílé a proto musíme kuchyňské potřeby do své kuchyně vybírat podle aktuální situace, toho na čem vaříte a také jak často.
Z toho důvodu jsou oblíbení například vícevrstvé kastroly, které snoubí několik výhod naráz, ačkoliv jsou dražší. Obecně ale platí, že čím více času v kuchyni trávíte, tím kvalitnější kuchyňské vybavení byste si měli pořídit. Více se o jednotlivých materiálech dozvíte například v tomto článku.
Jaká překvapení v kuchyni skrývá indukce?
Pokud jste majiteli indukční varné desky, měli byste vědět, že tato specialita vyžaduje nádobí s magneticky vodivým dnem. Naštěstí v dnešní době lze snadno sehnat speciální indukční nádobí, mezi kterým se v poslední době často objevují nejen pánve a hrnce ale právě také i kastroly a rendlíky pro speciální vaření. Široký výběr kuchyňských potřeb nabízí internetový obchod eshop.tescoma.cz. Když se zde zaregistrujete do Tescoma clubu, budete nakupovat za skutečně výhodné ceny.